مبانی نظری و پیشینه تحقیق رضایت زناشویی

ساخت وبلاگ

مرجع فایلهای آموزشی | مبانی نظری و پیشینه تحقیق رضایت زناشویی

  • مرجع فایلهای آموزشی | مبانی نظری و پیشینه تحقیق رضایت زناشویی

    مبانی نظری و پیشینه تحقیق رضایت زناشویی


    مبانی نظری و پیشینه تحقیق رضایت زناشوییدسته: علوم انسانی
    بازدید: 1 بار
    فرمت فایل: docx
    حجم فایل: 86 کیلوبایت
    تعداد صفحات فایل: 62

    مبانی نظری وپیشینه تحقیق رضایت زناشویی

    قیمت فایل فقط 18,000 تومان

    خرید

    مبانی نظری وپیشینه تحقیق رضایت زناشویی

    رضایت زناشویی
    رضایت زناشویی
    مقدمه
    2-1-2-2-عوامل مرتبط با رضایت زناشویی
    1- سلامت روانی
    2-ویژگی های شخصیتی
    3-سبک های دلبستگی
    4-کیفیت زندگی
    2-1-2-3-صمیمیت و وفاداری(تعهد زناشویی) لازمه رضایت زناشویی
    2-1-2-3-1-نظریه سه وجهی عشق استرنبرگ
    2-1-2-3-2-مدل مک مستر در خانواده
    2-1-2-3-3-مدل چند مختصاتی السون از ازدواج و خانواده
       نگرش ها به رفتار جنسی در بستر تاریخ
    – دوران های اولیه
    – تفکرات شرقی  
    – تفکرات  قرون وسطی و رنسانس
    – قرن بیستم
    – فروید
    – هولاک الیس
    – آلبرت الیس  
    – مسترز و جانسون   
    – کینزی
    نظریه طبقه بندی ازدواج های بادوام
    نظریه مبادله اجتماعی
    نظریه چرخه زندگی زناشویی
       – عوامل مؤثر در رضایت زناشویی
    ادبیات و گستره پژوهشی تحقیق
    پژوهش های داخلی
    پژوهش های خارجی
    منابع و مآخذ

    مقدمه
    اسچوماچر (2010)، مهمترین عامل رضایت زناشویی را انطباق بین زوج ها توصیف می كند و معتقد است این عامل سطح رضایت زناشویی را افزایش  می دهد .رضایت زناشویی، میزان علاقه مندی زوج ها به یكدیگر و نگرش مثبت به متأهل بودن است كه با عواملی از جمله تحریف آرمانی، مسائل شخصیتی، ارتباط، حل تعارض، مدیریت مالی، فعالیت های اوقات فراغت، رابطة جنسی، فرزندان، دوستان و جهت گیری مذهبی وابسته است.  کرادوک (2009)، بر روی مقوله های مؤثر در رضایت زناشویی تحقیق كرده و به این نتیجه رسیده است كه زوج هایی كه انعطاف پذیری، سازگاری و همبستگی بیشتری داشته اند از رضایت زناشویی بیشتری برخوردار بوده اند و همچنین همبستگی مثبت را بین رضایت زناشویی با مؤلفه های همسویی در اوقات فراغت، همگرایی در مسائل مربوط به فرزندان، ازدواج و دوستان به دست آورده اند. شرونیک و پلاکوا (2014)، در پژوهش خود به این نتیجه رسیدند كه شباهت زوج ها از نظر ویژگی های شخصیتی، باورها و اعتقادات بر رضایت زناشویی و سبك زندگی آنها تأثیر مثبت دارد. ورود به دنیای زناشویی و به تبع آن رضایت از زندگی، نیازمند نوعی داشتن مهارتهای پایه زندگی نسبت به زندگی مشترک است(یارمحمدیان، بنکدار هاشمی و عسگری، 1390)، که نبود  مهارتهای زندگی و نداشتن این توانمندها می تواند پیامدها و مشکلاتی برای زندگی فرد و زوجین در بر داشته باشد که می توان به افسردگی، ناسازگاری، اختلالات اضطرابی، اختلالات خوردن و الکلیسم. این مشکلات می‏تواند سطح رضایت از زندگی را کاهش و اختلافات زناشویی را افزایش دهد(داس، سیمپسون و کریستنسن ، 2004).
    سلامت و پویایی خانواده، به عنوان هسته بنیادی و سازنده جامعه ریشه در سلامت و شادابی و رضایت از زندگی همسران دارد. پس از ازدواج و زندگی زناشویی، به عنوان هسته اصلی و پایه گذار خانواده، بسیار مورد توجه است. ازدواج، نهادی اجتماعی است که دو فرد کاملا متفاوت از نظر اجتماعی، اقتصادی، و فرهنگی را برای تشکیل یک خانواده به هم پیودن می دهد و به همین دلیل، نسبت به دیگر نهادها، با اختلافات بیشتری در درون خود روبه رو است. اختلافات پدیده‏یی است که که از آغاز بشریت وجود داشته و به عنوان یک عامل خطر ساز برای سلامتی ازدواج تعریف شده است(سفیری، محرمی، 1388).
    بک (1967، به نقل از مهین ترابی، مظاهری، صاحبی، موسوی، 1389، ص 131) معتقد است که مهمترین علت مشکلات زناشویی و روابط انسانی، اختلاف است. به اعتقاد او تفاوت در نحوه نگرش افراد باعث بروز اختلافات و پیامدهای ناشی از آن می‏شود. تعارض و اختلاف زناشویی می تواند به صورت افسردگی یکی یا هر دو زوج، سوء رفتار با همسر و درگیری لفظی و فیزیکی بین هر دو زوج بروز کرده و نهایتا به طلاق منجر شود(سایرز، کوهن و فرسکو ، 2001).
     اختلافات زناشویی موجب کاهش شادمانی کاهش رضایتمندی از زندگی، کاهش عزت نفس، دلبستگی های مساله ساز برای زوجین و افزایش علائم آشفتگی و روان شناختی می شود. این اختلافات در صورت تشدید شدن می‏تواند اثرات بدتری بر سلامت روان و رضایت زوجین و اعضای خانواده داشته باشد(هاوکینز و بوت ، 2005).  تحقیقات نشان داده است که بزرگترین پیش بینی کننده ی طلاق و نارضایتی زناشویی مشکلات مالی و کمبود جذابیت جسمی نسیت بلکه روشی است که زوجین به وسیله آن تعارض خود را در مواقع ناسازگاری مدیریت می کنند و شیوه هایی است که به وسیله ی آن با یکدیگر ارتباط بر قرار می کنند. تضادها و اختلافات و مخالفت های کنترل نشده موجب نارضایتی اعضاء می شود، که در نتیجه آن پیوندها و رشته ها گسسته و موجب از هم پاشیدن خانواده می شود. اختلاف سبب می شود روابط خانواده گی اثر بخشی خود را از دست بدهد و انسجام خانوادگی کاهش یابد و هدف های خانواده تحت تاصیر نزاع ها و کشمکش ها قرار گیرد و در حالت شدید آن موجب شکست زندگی زناشویی و احتمالا طلاق و جدایی می شود. که در نهایت این الگو ارتباطی بین زوجین به صورت اختلافات بین فردی همراه با برانگیختگی های هیجانی بروز می‏کند(دیلون ، 2005).

    قیمت فایل فقط 18,000 تومان

    خرید

    برچسب ها : مبانی نظری و پیشینه تحقیق رضایت زناشویی , مبانی نظری رضایت زناشویی , پیشینه تحقیق رضایت زناشویی , مبانی نظری , پیشینه تحقیق , رضایت زناشویی

براي توضيحات بيشتر و دانلود کليک کنيد.

download (1)

 

قرآن...
ما را در سایت قرآن دنبال می کنید

برچسب : مبانی,نظری,و,پیشینه,تحقیق,رضایت,زناشویی, نویسنده : kavoosifar kelas9 بازدید : 140 تاريخ : دوشنبه 29 مرداد 1397 ساعت: 21:05